Telegram yönetici ilanı
maskelisinek
Administrator
kategorisi FetişAlem
Grubumuzda yönetici veya moderatör olmak üzere bol vakti olan, yöneticilik yapabilecek, adaletli, takım çalışmasına yatkın, esnek mesai saatlerine uyumlu :) kişilerin, cv lerini konu altına bekliyoruz.
Şaka gibi ama gerçekten yukarıdaki şartlar fena sayılmaz.
Etiketlendi:
Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .
Yorumlar
Aga geçen yine baktım telegram grubunda eskiye dair değişen tek şey senin arada sitedeki konuları paylaşman onun dışında yine sahibe reklamı kaynıyor. Zaten çoğumuz telegram sohbeti bu nedenle bırakmıştı.
Link paylaşamıyorlar. Onun dışında sohbet dönmüyor evet
Link paylaşmasalar bile kendi reklamlarını yapıyorlar millet de bundan şikayetçi ya zaten
Millet neden bişeyler paylaşmıyor?
Eski bir admin olarak şunu samimiyetle söyleyebilirim @Fetishli bu konuda kesinlikle haklı. Grup, bir dönem gerçekten aktif, paylaşım odaklı ve katılımcıların birbirine değer verdiği bir ortamken zamanla bu yapı bozuldu ve sohbet grubundan çok, sahibenin tanıtım platformuna dönüştü.
Elbette sahibenin içerik paylaşması, kendi projelerini tanıtması son derece doğal. Ancak bu durum neredeyse grubun ana amacı hâline gelince, birçok kişi gibi ben de artık kendimi dışlanmış ve grubun bir parçası değilmiş gibi hissetmeye başladım.
Sürekli tekrarlanan tanıtımlar, grup içi etkileşimi azalttı ve zamanla ortam tek yönlü bir hale geldi. Bu nedenle birçok eski üye gibi ben de ayrılma kararı aldım.
Kimseyi suçlamak ya da hedef göstermek değil niyetim. Sadece geçmişte bu grubun taşıdığı değerleri ve potansiyeli hatırlatarak, daha dengeli bir iletişim ortamının mümkün olduğunu belirtmek istedim.
Fetishli ve Hayalet'e katılmakla birlikte bir umut hâlâ grupta duruyorum bir şeyler olur diye.
Sahibelerin link paylaşımını yasakladım hatta çoğu zaten banlandı otomatik olarak. Grupta sadece 2 sahibe kaldı ve onlar da link paylaşmıyor. 700 üye var çıt yok ama...
Yani sahibe paylaşım yapıyor diye kızıyorsunuz ama üyeler de paylaşım yapmıyor ki? Hani biri konuştu da engellendi dense haklısınız derim. Konuşan yok yazan yok, sahibeler paylaşım yapıyor diyen var sadece. Kalan iki kişiyi de atayım isterseniz... Öyle sessiz sessiz oturur kimse paylaşım yapmıyor diye söyleniriz.
Bahsettiğim konu sahibelere özel bir tepki değil grubun genel havasının zamanla değişmesiyle ilgiliydi. Elbette herkes istediği gibi paylaşım yapabilir, bu bir sorun değil. Ancak geçmişteki etkileşimli, karşılıklı sohbet ortamı yerini tek yönlü tanıtımlara bırakınca, doğal olarak üyelerin çoğu da kendini geri çekti.
Bu noktada kimse konuşmuyor demek doğru, ama bu sessizlik bir günde oluşmadı. Insanlar, paylaştıkları şeylere tepki alamamaya, sadece sürekli tanıtım görmeye başladıklarında yavaş yavaş uzaklaştı. Yani bu biraz neden-sonuç ilişkisi.
Kalan sahibelere özel bir eleştirim olmadı hatta paylaşımların yasaklandığını şimdi sizden öğrendim, bu da olumlu bir adım. Kimsenin gruptan atılmasını talep etmiyorum, sadece bu konunun grubun ruhunu nasıl etkilediğini ifade etmeye çalıştım.
Amacım yapıcı bir geri bildirimdi; yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.
Aslında grubun yeniden eski günlerdeki gibi bol paylaşımların yapıldığı, etkileşimli bir yer haline gelmesini ben de çok isterim. Eski bir admin olarak zamanında birçok faydalı botu eklemiş, düzeni sağlamak adına bazı kuralları oluşturmuştum. Yani bu grubun gelişmesine katkı sağlamış biri olarak, yapıcı bir şekilde eski dinamiğin geri gelmesini görmek beni de mutlu eder.
Ben bir muhabbet olur mu diye yazdım bakalım bir şey çıkacak mı
grup çok iyi giderken sahibelerin reklam platformuna dönüştü tabi millette haliyle sessize aldı grubu (:
Şimdilik üye olmayacağım tabi ara sıra kontrol ediyorum ne durumda diye. Düzelirse gruba katılabilirim.
@maskelisinek kral pekte reklamı yasaklamış gibi durmuyosun hala sadece reklam dönüyo grupta
Reklamı yasakladım demedim. Link yasak ve dolayısı ile çoğu sahibe otomatik olarak banlandı.
Hayır sanki çok sohbet dönüyor da reklamlar engelliyor gibi yorumlar yapıyorsunuz. Zaten kimse konuşmuyor, o yüzden sadece sahibe reklamı görüyorsunuz.
Tüm gün grupta atılan mesaj sayısı 20, 16 sı sahibe reklamı. Geriye kalan 4 kişi de ayağını yalatacak kimse var mı diye soran kişiler.
Sohbet döndü, paylaşım yapıldı da engel mi olundu?
Grup ilk açıldığında gerçekten samimi bir ortam vardı ve insanlar sohbet etmekten keyif alıyordu. Ancak zamanla sahibe sayısının çok artması ve arka arkaya yapılan reklamlar, sohbet niyetiyle gelen birçok kişinin grubu terk etmesine ya da sessiz kalmasına neden oldu.
Link paylaşımı yasaklanmış olabilir ama o noktaya gelene kadar zaten grup havasını kaybetmişti.
Şu an sohbet dönmemesi, kimse yazmıyor çünkü reklam dışında bir şey yok döngüsünün sonucu. Sohbet etmek isteyenler, sürekli reklam ve yönlendirmeler arasında kendine yer bulamayınca susmayı ya da ayrılmayı tercih etti.
Yani sorun sadece linkler değil, dengenin bozulması. Sahibe sayısı fazla olunca doğal olarak grup onların alanı gibi görünüyor ve sıradan üyeler kendini değersiz hissediyor. Bu da sessizliği getiriyor.
Kimseyi suçlamak değil niyetim ama bu döngüyü görmek önemli. Belki yine bir denge kurulur ve sohbet havası geri gelir.
2sene önce deseydin olurdum valla şuan temamen bıraktım grup işlerini
@maskelisinek son iki gündür Telegram kanalını gözlemliyorum. Bu zihniyetle ilerlediğin sürece gruba ne sağlıklı bir yönetici bulabilirsin ne de gerçek anlamda katılım sağlayacak kişiler. Sürekli Arelin reklamının dönmesi, üstelik aynı içeriklerin tekrar tekrar paylaşılması, birçok grupta spam olarak değerlendiriliyor ve bu da kanalın ciddiyetine zarar veriyor.
Bunu seni yargılamak için değil sana yardımcı olmak için yazıyorum.
Peki son 2 gündür Arel ve selinay dışındaki yorumlar iyi mi?
Anne ayak kölesi, kız arkadaşı ayak resime dm, köle isteyen dm, vs benzeri hep. Arel kötü de Bunlar mı iyi?
Arel kötü veya iyi diye bir cümle kullanmadım.
Bir kişinin sürekli aynı paylaşımı yapması genellikle spam olarak değerlendirilir.
Aynı mesajın defalarca atılması.
Konuyla alakasız örneğin linkler, reklamlar veya içerikler paylaşılması.
Grup sohbetini boğacak şekilde tekrar eden gönderiler olması.
Anne ayak kölesi, kız arkadaş falan gibi paylaşımlar zaten iyi değil.
Belki zamanın fazla yok grupla ilgilenecek bunu anlayışla karşılarım. Bu bizim telegram türk kanallarının temel sorunu. Belirli kuralın gruba konmaması ve botlar ile bu kuralların korunmaması.
Gerekirse grup içinde dm isteyeni, ve belirli kelimeleri bot otomatik silecek hatta gerekirse otomatik banlayacak.
Rose bot zaten bunun için eklemiştim gruba ama ne yazık ki sadece grup kurucusu botlar da ayar yapabiliyor.
Umarım grup bir an önce eskisi gibi aktifleşir.
Ben bir telegram grubunda bir şeyi üç kere arka arkaya sorduğum için spam nedeniyle grupdan atıldım. Spam konusunda haklısın.
Kral, grupta üç tane sahibe var ve günde 16 kere reklam yapılması sana mantıklı geliyor mu? Her biri beşer kere reklam atıyor. Millet buraya sohbet grubu diye giriyor, ama bir bakıyor ki saat başı reklam dönüyor. İnsanlar bu yüzden zaten susmuş durumda. “Ha, burası reklam grubuymuş” deyip çıkıyorlar.
Zaten en başta sahibeleri tamamen serbest bırakmak hataydı. Sohbet dönüyorken 1-2 reklam çıkmaya başladı. O 1-2 reklam zamanla 4-5 oldu, sonrası malum: Sadece reklam dönmeye başladı.
Grubun en büyük vaadi, hatırlarsan, sahibelerle sohbet etmek ve büyük bir topluluk oluşturmaktı. Ama sohbet yerine sadece reklam dönüyor; yani artık sahibelerle sohbet değil, sahibelerle reklam oluyor.
Yazmayı unuttum ama mesela, sahibelerin her seferinde sohbete reklam atması yerine bir kez reklam paylaşıp onu sabitlemesi çok daha mantıklı olurdu. Böylece hem sohbet kirlenmezdi hem de isteyen, sabitlenmiş mesajlara giderek sahibelere ulaşabilirdi. Bu gibi ufak şeyler zamanında düşünülseydi, emin olun grup şu an “Ayak Otağ”dan bile büyük olurdu.
Ben ilk adminlerden biriydim grupda. Adminler arası ayrı bir sohbet grubumuz vardı. Benim önerim şuydu teyitli sahibeler grubun üyeleri arası da sahibe olarak sadece etiketlenecekti.
Sahibeler etiketlendiği andan itibaren reklam yapmaya başkadılar. Tabi hiç bir admin ses çıkarmadı buna. Ben de tabi tek kalınca sustum ve zaten sonra baktım olmuyor bıraktım.
Üzülüyorum grubun haline.
@maskelisinek kusura bakma bunu yaznak zorundaydım ama telegram da en ufak bir iyileşme veya gelişme göremiyorum hala yok sanal seans için müsaitim yok seans için müsaitim. Az biraz sohbet dönmeye başlamış ama yine de yeterli değil.
Bence zaten telegramdan ne beklenirki başka. Bir faydası yok. İsteyen istediği gibi takılsın işte. Sanki ilanlar kalkınca çok kaliteli muhabbet döndü, çok iyi hikayeler resimler paylaşıldı falan. 🤣🤣
aslında biraz muhabbet ciddileşse dediğiniz tarzda hikayeler, resimler, videolar falan paylaşılırdı gibime geliyor ama birilerinin ittirmesi lazım. şu anda az muhabbet var ama o da arayış şeklinde. o yüzden de gelişmiyor. eleştiri değil de durum tespiti yapıyorum sadece
Aslında 700 üye yerine aktif 50 kişi olsa daha iyi olur. seçimler ona göre yapılsa. millet birisi bir şey paylaşsın da 31 çekeyim diye giriyor gruba. gönderilere bakınca görürsün zaten
çok doğru. biraz muhabbet oluşturmaya çalıştım ama olmadı. telegram adminiyle diyalog kurabilmiştim sadece.
Tamam da telegram hikaye paylaşılacak bir platform değil.
Neden? Kişisel hikayelerini deneyimlerini falan anlatamaz mı?
Veya görsel , anime hikayeler?
Hikaye elbette herkes istediği yerde anlatabilir ama telegram chat gruplarının yapısı buna uygun değil. Mesajlar çok hızlı akar ve uzun yazıları kimse tarafından doğru düzgün okunmaz arada kaybolur. Hikaye paylaşmak için burası, blog, Wattpad gibi düzenli takip edilebilecek ve arşivlenebilecek platformlar var. Telegramdaki grup sohbeti daha çok anlık muhabbet için uygun.